A Kapocs 1992. márciusában jött létre.

2006. márciusáig a Petőfi Csarnokban működtünk, majd a Petőfi Csarnok kérésére elköltöztünk. A nyolcadik kerület fogadott be bennünket, és ma is a Mátyás téren van a Kapocs irodája.

 A Kapocs azért jött létre, hogy ne hagyja magára azokat a fiatalokat, akik bajba kerültek, hogy támogassa azokat, aki segíteni akarnak önmaguknak és kortársaiknak. Az eltelt tizennyolc éves történetből a következő eseményeket emeljük ki:

- a Kapocs önkéntesei a Petőfi Csarnok koncertjein, tizenegy éven át, ifjúságvédelmi feladatokat végezték.

- A kilencvenes években a Kapocs, önkéntesei révén, nyaranta négy-hatezer fiatalnak segített munkát találni.

- Zánkán szervezett speciális olimpián, amelyen fogyatékkal élő fiatalok számára rendeztek, több éven keresztül nagy létszámban végzett önkéntes segítő tevékenységet.

- Még a kilencvenes évek elején a kapocsosok indították el a Roki-rally nevű programot, melyben ép és mozgáskorlátozott fiatalok kerekes székeken együtt és egymással versenyeztek.

- A kilencvenes évek közepén a Kapocs a szervezet önkéntesei és a Sziget látogatói körében Boldogságvizsgálatot végzett.

- Eddig öt alkalommal vettünk részt a Sziget Fesztiválon, különböző népszerű programokkal.

- Tizennégy alkalommal adtuk ki a Túlélési Útmutató című kiadványunkat, elsősorban azoknak a fiataloknak a segítésére, akik utcalétre kényszerültek.

- Önkénteseink verseiből eddig két verses kötet jelent meg, Nekem mindegy, és Vadhajtások címmel.

- a Kapocs önkéntesei és munkatársai közreműködésével máig négyszázhúsz élő adást készült a Civil Rádióban, és harmincöt adás a Rádió C-ben.

- A Kapocsban közvetlenül és az önkéntesek révén évente átlag hat-nyolcezer segítő találkozással számolunk.

- 2005-ben Bűnmegelőzési programunk modell projekt lett az OBB támogatásával, 2006-ban a Kapocs az év mintaprogramja volt.

- Tolerancia programunk íráspályázatára harminc fiatal jelentkezett.

- A Kapocsban napjainkig öt külföldi vendég munkatárs tevékenykedett, és különféle hazai egyetemekről számtalan hallgató töltötte nálunk szakmai gyakorlatát.

- 1992 óta, körülbelül ötezer fiatal volt rövidebb –hosszabb ideig a Kapocs önkéntese

 - Évente átlagosan 100 – 120. 000 000 Ft értékben pályázunk, melyből évente átlagosan 4-5 millió forintot nyerünk meg a fiatalok segítése érdekében. Ez az adat, természetesen nem a büszkeségünk.